SAM_2700.jpg

 

1 kpl boileria n 1,3 kg


Kastike:
8 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 tl currya jauheena
2 rkl sitruunamehua
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kuohu- tai ruokakermaa + 1 ½ dl vettä
(suolaa)

***

syödessä mustaherukkahyytelöä

 

- Ota broileri huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsennystä.

- Poista broileri pakkauksesta ja pyyhi se talouspaperilla.

- Laita kana leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, lasiseen uunivuokaan tai uunipataan.

- Kypsennä broileria 175 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 1 ½ tuntia.

(kunnes sen sisälämpötila on vähintään +72 astetta)

 

- Irrota nahka ja luut. Revi murea liha käsin sopiviksi suikaleiksi.

- Mittaa kattilaan vesi, kanaliemikuutio ja curry. Kiehauta.

- Lisää sitruunamehu ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja kerma-vesi seos ohuena nauhana höyryävään liemeen.

- Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia.

- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

- Lisää joukkoon broilerisuikaleet ja kuumenna.

- Tarjoa viillokki riisin ja mustaherukkahillon kanssa.