1 kpl boileria n 1,3 kg
Kastike:
8 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 tl currya jauheena
2 rkl sitruunamehua
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kuohu- tai ruokakermaa + 1 ½ dl vettä
(suolaa)
***
syödessä mustaherukkahyytelöä
- Ota broileri huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsennystä.
- Poista broileri pakkauksesta ja pyyhi se talouspaperilla.
- Laita kana leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, lasiseen uunivuokaan tai uunipataan.
- Kypsennä broileria 175 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 1 ½ tuntia.
(kunnes sen sisälämpötila on vähintään +72 astetta)
- Irrota nahka ja luut. Revi murea liha käsin sopiviksi suikaleiksi.
- Mittaa kattilaan vesi, kanaliemikuutio ja curry. Kiehauta.
- Lisää sitruunamehu ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja kerma-vesi seos ohuena nauhana höyryävään liemeen.
- Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Lisää joukkoon broilerisuikaleet ja kuumenna.
- Tarjoa viillokki riisin ja mustaherukkahillon kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.