mmm...käristy muikkuja. Niin herkullisia ja niin aikaa vieviä valmistaessa. Etenkin jos on niitä parhaimpia eli todelle pieniä muikkuja

Tälläinen parvi tuli töistä pyydystettyä mukaan. Intohimoni juontavat näihin jo lapsuudesta jolloin kasvoin ala-kitkan rannalla. Lapsena tuli oltua ihan nuotallakin mukana ja tähänkin asti vähintään siinä kuuluisassa perkkaus operaatiaossa. Meidän lahdestamme ei näitä ole oikein tullut kunnolla viime kesinä kolean ja vaihtelevan sään vuoksi.

Näiden valmistamiseen ei tarvita kuin tietty muikkuja. Päillä, pyrtöillä tai ilman. Näiltä nyt oli pää lähtenyt jonnekkin   (täti sanoi kerran ettei muikkuja voi syödä päillä kun ne katsovat niin surullisesti, ei ole kyllä minua estänyt)

Tietyti leivitykseen jauhoja ja suolaa niin on makuakin. Sekä oikeaa voita. Tälläsen herkun kanssa ei kannata unohtaa sitä sillä se tuo oman makunsa ja eihän näitä jaksa olla joka päivä tekemässä.

Kalat asetellaan pannulle yksitellen ja käännetäänkin niin. Joten siinä selviää herkun kesto. Itselläni oli kalaa noin 300 grammaa niin meni varmaan 5 pannullista ennen kuin kaikki oli valmiita.

Muikkujen kanssa pitää tietyti olla vähän muusia, mutta muikut ne kyllä sen vatsan täyttivät