Tätä tein viimeksi keväällä pellillisen. Nyt syöjiä ei ollut niin paljon joten puolitin ohjeen itse ja tein 26cm vuokaan. Tosin pitää myöntää keväinen oli parempaa. Tämä uuni jätti sisutan hieman kosteauksi (huokaus) Hyvää tämä silti oli :) Palat vain eivät olleet niin siistejä. :)

Tästä ohjeesta tulee se pellillinen:

Taikina 1:

8 dl vehnäjauhoja

3-4 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

2-3 tl vaniljasokeria

250g sulaa rasvaa

 

Taikina 2:

1/2 taikinasta 1

1 muna

2 dl piimää

 

Täyte:

2 tlk rahkaa

1-1 1/2 dl sokeria

2 munaa

2 tl vaniljasokeria

1 sitruunankuori ja osa mehusta

6-10 omenaa

- Sekoita 1 taikinan kuivat aineet keskenään ja lisää lopuksi juokseva rasva.

- Jaa taikina kahteen osaan.

- Lisää toiseen taikinaan muna ja piimä.

- Levitä taikina paperoidulle uunipellille. (taikina on melko löysää mutta vähällä jauholla menee nätisti)

- Sekoita täyte ja kaada se pellille.

- Kuori ja pilko omenat ja levitä täytteen päälle.

- Ripottele pinnalle loppu taikina.

- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 1/2 tuntia.


Ohjeeseen tein sen verran muutosta että laitoin piimän tilalle kermaviiliä. En nimittäin käytä piimää muuhun ja en nyt haluaisi tätä 5 peltiä tehdä :) Sekä laitoin itse 2 kaupan isoin omenaa jota löytyi.