12hlö 24cm irtoreunavuoka
Pohja:
75 g sulaa rasvaa
175 g dicestivekeksejä
- vuoraa vuoka leivinpaperilla
- murenna keksit
- sekoita muruihin sulatettu rasva
- levitä muruseos vuoan pohjalle tasaisesti
Kinuskikastike:
3 dl vispikermaa
3 dl fariinisokeria
- mittaa ainekset pinnoitettuun kattilaan.
- kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen
- keitä n.5min, kunnes rakenne muuttuu paksuksi siirapiksi
- jäähdytä kastike hyvin
Täyte:
4 kpl liivatelehteä
2 dl vispikermaa
600 g tuorejuustoa
2 rkl vettä
150 g minivaahtokarkkeja
2,5 dl kinuskikastiketta
- laita liivatteet kylmään veteen
- vaahdota kerma erillään
- laita tuorejuusto omaan kulhoonsa
- sekoita sähkövatkaimella tuorejuuston joukkoon kinuski
- kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivate.
- kaada seos ohuena nauhana tuorejuusto-kinuskiseokseen koko ajan sekoittaen
- nostele joukkoon nuolijalla kermavaahto
- ripottele keksipohjalle 2/3 vaahtokarkeista
- kaada päälle täyte
- tasoita pinta ja ripottele päälle loput vaahtokarkit
- anna hyytyä kylmässä ainakin 4 tuntia (älä peita ettei vaahtokarkit vety)
- Koristele pinta kinuskikastikkeella haluamasi määrä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.