SAM_6504.jpg

12hlö      24cm irtoreunavuoka

 

Pohja:

75 g sulaa rasvaa

175 g dicestivekeksejä

 

- vuoraa vuoka leivinpaperilla

- murenna keksit

- sekoita muruihin sulatettu rasva

- levitä muruseos vuoan pohjalle tasaisesti

 

 

Kinuskikastike:

3 dl vispikermaa

3 dl fariinisokeria

 

- mittaa ainekset pinnoitettuun kattilaan.

- kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen

- keitä n.5min, kunnes rakenne muuttuu paksuksi siirapiksi

- jäähdytä kastike hyvin

 

Täyte:

4 kpl liivatelehteä

2 dl vispikermaa

600 g tuorejuustoa

2 rkl vettä

150 g minivaahtokarkkeja

2,5 dl kinuskikastiketta

 

- laita liivatteet kylmään veteen

- vaahdota kerma erillään

- laita tuorejuusto omaan kulhoonsa

- sekoita sähkövatkaimella tuorejuuston joukkoon kinuski

- kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivate.

- kaada seos ohuena nauhana tuorejuusto-kinuskiseokseen koko ajan sekoittaen

- nostele joukkoon nuolijalla kermavaahto

- ripottele keksipohjalle 2/3 vaahtokarkeista

- kaada päälle täyte

- tasoita pinta ja ripottele päälle loput vaahtokarkit

- anna hyytyä kylmässä ainakin 4 tuntia (älä peita ettei vaahtokarkit vety)

- Koristele pinta kinuskikastikkeella haluamasi määrä

IMG_20180125_105947.jpgIMG_20180125_105955.jpgIMG_20180125_110446.jpg