WP_20170218_007.jpg

kanan siipiä

mausteita esim.
1 rkl curry-jauhetta
1 tl cayenne-pippuria
yrttejä (esim. oregano, timjami, rakuuna, tuore persilja)
1-2 kynttä valkosipulia hienonnettuna


1 muna
2,4 dl (1 cup) vehnäjauhoa
suolaa, pippuria
ruokaöljyä paistamiseen

 

- Laitat kanat kulhoon ja lisää perään ripaus suolaa ja pippuria

(mausteet, valkosipuli, muna ja pari ruokalusikallista vettä. Yrttien kanssa voi olla luova ja käyttää sellaisia, joista muutenkin pitää. Yrttejä kannattaa aina laittaa hieman enemmän kuin alun perin ajatteli, ne kun ovat maultaan niin kovin mietoja)

-Sekoita ainekset niin, että ja mausteet ovat kohtuullisen tasaisesti kiinni kananpalojen pinnassa.

-Lisää tämän jälkeen jauhot vähitellen mukaan.

-Pyörittele ja painele jauhoa kanan pintaan niin, että ne ovat kauttaaltaan peittyneet.

-Ideaalinen lopputulos on kuiva muttei pölisevän jauhoinen. Jos seos menee liian kuivaksi, voit aina lisätä tilkan vettä. Tavoitteena on, että jauho-mausteseos istuu kanan pinnassa kohtuullisen napakasti.

-Paistoastiaksi kannattaa valita mielellään kannellinen paistinpannu tai laakea kattila.

-Kaada pohjalle öljyä niin, että sitä on reilun sentin kerros.

-Kuumenna öljy 180 asteeseen, väännä lämpö täysille ja laita kanat varovasti pannulle.

-Pudota lämpö keskivaiheille ja paista kannella peitettynä n. 7 minuuttia.

-Poista kansi, käännä palat ja paista toiset 7 minuuttia ilman kantta. Käännä palat vielä kerran ja paista 5 minuuttia, yhä ilman kantta.

-Tavoitteena on kullanruskea, rapea pinta.

-Valuta palat lopuksi talouspaperin päällä liiasta öljystä. Kuten friteeratessa yleensä, ruoan pintaan jäävä öljy imeytyy muuten nopeasti pintakerrokseen ja nuljuttaa muuten niin rapean frittiruoan nutisevan pehmeäksi.