Tämä tuli tehtyä kesällä vanhempieni grillissä. Omassa grillissä kun ei ole kupua.Tämä ohje voi viedä kirjaimellisesti jalat alta itse ruoaltakin. :P

Neuvoa otin tähän Grilliruoat kirjasta.

Kanaan laitoin mausteeksi pinnalla ja nahan alle; currya ja broilerimaustetta. Lisäksi tungin kanan "hanuriin" puolen litran omenasiideri tölkin josta oli juotu puolet ja sinne lisätty puolikas sitruuna. tölkistä piti leikata ylin osa poissa että neste pääsi vapaasti nousemaan.

Kanan sisään laitoin vielä vähän voita ja sitruunaa. Vaikein osa oli saada tölkki niin syvälle että kana pysyi sen ja jalkajen varassa pystyssä.

Kanaa kypsennettiin keskilämmöllä noin tunti. Välillä voi kanaa valella nesteellä joka valuu alusastiaan :)

Tämä kuva on kirjan kanasta.

Sitten ongelmaan johon törmäsin tässä ruossa :) Tölkki pitää todellakin saada todella sisälle. Sillä kypsyessa jalat tietysti kutistuu ja kana on tölkin varassa yksin ja voi kaatua astiassaan (kävi kirjoittaneelle )

Vahinkoa siitä ei kovin tule mutta kanaa on hankala saada takaisin pystyyn kuumassa grillissä ja yhtä hankala saada pysymään. Lisäksi tölkin sisältö valuu alus astiaan niin kana kypsyi minulla siis osan aikaa omena siiderissä :D Maistuu silloin siis voimakkaammin mitä olisi tarkoittanut.