Pohja:
keksimurua 150 g
sulaa rasvaa 75g
Täyte:
1 ¼ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
4 dl kermaa
2 dl maitoa
2 keltuaista
1 vaniljatanko
5 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vettä
2 valkuaista
- Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot.
- Lisää kerma, maito ja keltuaiset. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet kattilaan. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa.
- Ota liedeltä ja sekoita vispilällä joukkoon tuorejuusto. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Lisää vaniljakiisselin joukkoon huolellisesti sekoittaen.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä valkuaisvaahto vaniljakiisselin kanssa.
- Kaada täyte keksipohjan päälle. Painele jäisiä vadelmia sinne tänne niin että ne peittyvät.
-hyydytä jääkaapissa noin 3 tuntia.
Koristelin kakun kinuskilla ja vadelmilla
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.