IMG_20200510_173848.jpg

Pohja:

keksimurua 150 g

sulaa rasvaa 75g

Täyte:

1 ¼ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
4 dl kermaa
2 dl maitoa
2 keltuaista
1 vaniljatanko

5 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vettä
2 valkuaista

 

- Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot.

- Lisää kerma, maito ja keltuaiset. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet kattilaan. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa.

- Ota liedeltä ja sekoita vispilällä joukkoon tuorejuusto. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

- Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Lisää vaniljakiisselin joukkoon huolellisesti sekoittaen.

- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä valkuaisvaahto vaniljakiisselin kanssa.

- Kaada täyte keksipohjan päälle. Painele jäisiä vadelmia sinne tänne niin että ne peittyvät.

 -hyydytä jääkaapissa noin 3 tuntia.

IMG_20200510_173429.jpg

Koristelin kakun kinuskilla ja vadelmilla

IMG_20200510_173833.jpgIMG_20200510_173901.jpg