SAM_2267.jpg

Ohje nuoruudesta. Kaappeja läpi käydessä. Löutyi vihko jossa oli kirjoittamia receptejä nuoruudestani.

Fiksuna tyttönä olin kyllä kaikki raaka-aineet kirjoiuttanut ylös, mutta tekovaiheissa olisin voinut olla selvempi. Sitähän nerona ajatteli silloin, että kun on lempi ohjeesta kyse niin tottahan sitä tekotavankin muistaa. Just!


Pohja:

75 g margariinia

1 dl sokeria

1 muna

1 tl leivinjauhetta

2,5 dl vehnäjauhoja


- Vatkaa nuoskunut margariini ja sokeri vaahdoksi.

- Lisää joukkoon muna, voimakkasti sekoittaen.

- Sekoita joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

- Taputtele jauhojen avulla voideltuun piirakka vuokaan, pohjalle ja reunoille.

- Esipaista pohja 225 asteessa noin 8 min.

(kovasti mietin tehdessäni olisiko pohjaa tullut reittää haarukalla?)


Täyte:

0,5 dl sitruunamehua

0,5 dl sokeria

200 g tuorejuustoa

(ohjeessa oli 1 rs keiju sitruunasulatejuustoa, paljonkohan senkin koko oli?)

2 kpl keltuaista


- Kiehauta sitruunamehu ja sokeri kattilassa.

- Ota kattila pois liedelta ja sulata siihen tuorejuusto.

- Sekoita joukkoon keltuaiset ja nosta takaisin liedelle samalla sekoittaen.

- Sekoita liedellä sen aikaa että sakenee mutta ei ala kiehumaan.

- Ota pois liedeltä ja sekoita vielä vähän aikaa


Marenki:

2 kpl valkuaista

1 dl sokeria


- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

- Lisää sokeri, samalla sekoittaen.

- Vatkaa kunnes marenkin on jähmeää ja kiiltävää.


- Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle.

- Lisää päälle vielä marenki

- Paista uunissa vielä sen verran että marenkin ruskistuu vähän

SAM_2251.jpg

Hankala ohje tavallaan kun en ole varma olenko tehnyt jotain vaiheita väärin. Jos jollain tulee mieleen korjauksia saa minullekkin kertoa :D