Ohje nuoruudesta. Kaappeja läpi käydessä. Löutyi vihko jossa oli kirjoittamia receptejä nuoruudestani.
Fiksuna tyttönä olin kyllä kaikki raaka-aineet kirjoiuttanut ylös, mutta tekovaiheissa olisin voinut olla selvempi. Sitähän nerona ajatteli silloin, että kun on lempi ohjeesta kyse niin tottahan sitä tekotavankin muistaa. Just!
Pohja:
75 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
- Vatkaa nuoskunut margariini ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää joukkoon muna, voimakkasti sekoittaen.
- Sekoita joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
- Taputtele jauhojen avulla voideltuun piirakka vuokaan, pohjalle ja reunoille.
- Esipaista pohja 225 asteessa noin 8 min.
(kovasti mietin tehdessäni olisiko pohjaa tullut reittää haarukalla?)
Täyte:
0,5 dl sitruunamehua
0,5 dl sokeria
200 g tuorejuustoa
(ohjeessa oli 1 rs keiju sitruunasulatejuustoa, paljonkohan senkin koko oli?)
2 kpl keltuaista
- Kiehauta sitruunamehu ja sokeri kattilassa.
- Ota kattila pois liedelta ja sulata siihen tuorejuusto.
- Sekoita joukkoon keltuaiset ja nosta takaisin liedelle samalla sekoittaen.
- Sekoita liedellä sen aikaa että sakenee mutta ei ala kiehumaan.
- Ota pois liedeltä ja sekoita vielä vähän aikaa
Marenki:
2 kpl valkuaista
1 dl sokeria
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
- Lisää sokeri, samalla sekoittaen.
- Vatkaa kunnes marenkin on jähmeää ja kiiltävää.
- Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle.
- Lisää päälle vielä marenki
- Paista uunissa vielä sen verran että marenkin ruskistuu vähän
Hankala ohje tavallaan kun en ole varma olenko tehnyt jotain vaiheita väärin. Jos jollain tulee mieleen korjauksia saa minullekkin kertoa :D
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.