Kakuissa minua on aina miellyttänyt eniten täytteet ja päällinen. Saa siinä tietystä pohjaakin olla, mutta täyte on tärkein aina minulle. :)

Tämä kakku on omista valmistujaisistani vuodelta 2008. Kakut piti tietysti tehdä itse kun päättötyönikin aiheena oli kakut. Silloin päätin tehdä itselleni persikka täyteisen kermakakun. Ohjeen olin muokannut jostain hyydykekausta joka oli niihin aikoihin sattunut silmään. Ohjeen suurin muutos oli että lisäsin siihen pilkottuja persikan paloja, enkä tyytynyt pelkkään soseeseen.

 

Pursotukset eivät vielä tuolloin ollut kovin erikoisia (siis verrattuna nykyisiini). Lisäksi nämä pursotukset on tehty juhla aamuna ja päättäjäiset olivat olleet edellisenä iltana joten nukkumista ei kovin tullut tehtyä. Päällinen on soseutettua persikkaa jonka jaoin puoliksi ja lisäsin toiseen punaista elintarvikeväriä. Sekä tietysti liivatetta että se sose pysyisi päällä mukan :) Kaadoin kumpaakin sosetta pinnalle ja vetelin hammastikulla sikisokin sitä että tuli kauniit värit. Harmittaa kyllä ettei tuolloin tullut kuvattua tekeleitä, mutta on setään juhla kuva.

Kakkuun tein koristeeksi marsipaanista ruusun lehdillä ja valmistujaislakilla. Johon maalasin oman alani värit. Täältä päin kun ainut hattu jota saa kaupassa kakun koristeeksi on yo-lakki. Lisäsin siihen vielä pullon muotoisen kynttilän, koska samalla viikolla oli syntymäpäiväni. Joten pitihän sitäkin korostaa. :D