SAM_2087-normal.jpg

Lisäänpä oman lusikkani tai no kauhani tähän soppaan.

Mediassa on noussut Kuusamon Juusto esille ja hyvä niin. Niistä juustoista on muuhunkin kuin vain leivän päälle.

Tässä tilanteessa maistuvaksi juustokastikkeeksi.


Jauhelihakastike on täällä esiintynyt aina välillä. Joten pidetään huomio nyt juustossa.

Huomioitavana kyllä että käytin jauhelihaa 800g. Lasagnessa kun pitää kaikkea olla runsaasti.


SAM_2078-normal.jpg

Juustokastike:

6 dl maitoa

(jos jauhelihakastikkeesta jää ruokakermaa niin korvaa osa maidosta sillä)

200g Emmental suletejuustoa Kuusamosta

(käy myös mainiosti paimenpojan sulatejuusto)

n. 2 rkl maizenan pikasuuruste jauhetta

SAM_2080-normal.jpg

Valmistus:

- Mittaa maito teflon kattilaan.

- Lisää sulatejuusto.

- Annetaan juuston sulaa aina välillä hämmentäen.

- Kun kastike kiehuu. Lisätään maizena sekoittaen joukkoon.

- Annetaan hetken kiehue, koko ajan hämmentäen. (Takistetaan koostumus tarvitaanko lisää maizenaa)


SAM_2084-normal.jpg


Tällä ohjeella minusta tulee mainiota lasanea ja jos samalla autetaan pohjoista juuston tekijää tekee maun vain paremmaksi.