Taikina:
( kahteen piirakkaan)
300 g rasvaa (nuoskeaa)
5-6 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g rahkaa
- Sekoita rasva, jauhot ja leivinjauhe yleiskoneessa.
- Lisää joukkoon rahka.
- sekoita tasaiseksi ja nosta viileään
Täyte
400 g jauhelihaa
(olen käyttänyt myös savulohta eli maku ainetta tuon verran)
4-5 dl riisiä (ennen keittoa)
1 sipuli
mausteita
suletejuustoa
- Ruskista sipuli jauheliha ja mausta.
- Keitä riisi lihaliemikuution kera jos niitä löytyy
- Yhdistä täytteen ainekset kulhossa sekaisin.
- Anna täytteen jäähtyä
- Kauli puolet taikinasta leivinpaperin päällä.
- Levitä puolet täytteestä toiselle puoliskolle taikina levyä
- Käännä taikina leivinpaperia apuna käyttäen täytteen päälle
- litistä reunat haarukalla. Näkyvä täyte kuivuu uunissa
Toinen tapa täyttää. Mitä itse suosin nykyyän.
On täyte keskelle
Siitä taikina taiteaan molemmin puolin täytteen päälle
Ja käännettän kahden pellin/leikkuulauden avulla ympäri.
Omasta mielestä tulee paljon siiistimmän oloinen
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.