SAM_2364.jpg

Taikina:

( kahteen piirakkaan)

300 g rasvaa (nuoskeaa)

5-6 dl jauhoja

1 tl leivinjauhetta

250 g rahkaa


- Sekoita rasva, jauhot ja leivinjauhe yleiskoneessa.

- Lisää joukkoon rahka.

- sekoita tasaiseksi ja nosta viileään

Täyte

400 g jauhelihaa

(olen käyttänyt myös savulohta eli maku ainetta tuon verran)

4-5 dl riisiä (ennen keittoa)

1 sipuli

mausteita

suletejuustoa


- Ruskista sipuli jauheliha ja mausta.

- Keitä riisi lihaliemikuution kera jos niitä löytyy

- Yhdistä täytteen ainekset kulhossa sekaisin.

- Anna täytteen jäähtyä


SAM_2324.jpg


- Kauli puolet taikinasta leivinpaperin päällä.

- Levitä puolet täytteestä toiselle puoliskolle taikina levyä

- Käännä taikina leivinpaperia apuna käyttäen täytteen päälle

- litistä reunat haarukalla. Näkyvä täyte kuivuu uunissa


SAM_2325.jpg


Toinen tapa täyttää. Mitä itse suosin nykyyän.

On täyte keskelle

SAM_3438.jpg

Siitä taikina taiteaan molemmin puolin täytteen päälle

SAM_3440.jpg

SAM_3441.jpg

Ja käännettän kahden pellin/leikkuulauden avulla ympäri.

SAM_3442.jpg

Omasta mielestä tulee paljon siiistimmän oloinen