POHJA
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g margariinia tai voita sulatettuna
4 munaa
Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään. Lisää kiehuva vesi ja sulatettu margariini ( tai voi ) jauhoseokseen vuorotellen.
Sekoita puuhaarukalla ja lisää lopuksi munat taikinaan.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.
Paista 200 asteisen uunin keskitasolla tai hieman alle, noin 30-35 minuuttia.
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen voikreemin laittamista.
VOIKREEMI
150 g pehmeää voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi.
Lisää joukkoon keltuaiset ja vatkaa vielä hetki .
Anna kreemin kovettua esimerkiksi jääkaapissa jonkin aikaa, jotta sula suklaa ei sekoitu voikreemin joukkoon.
KUORRUTUS
200-300 g suklaata
noin 30-50 g valkosuklaata
Kun kreemi on kylmää / hiukan kohmeloista ja levitetty piirakkapohjan päälle, sulata suklaa ja kaada pienissä erissä kreemin päälle ja levitä suht nopeasti, ennenkuin kreemi alkaa sekoittua suklaaseen tai suklaa jähmettyy.
Valkosuklaasta voit tehdä oman makusi mukaan kuvioita maitosuklaakuorrutteen pinnalle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.