Paljon on tullut töissä leivottua mutta eihän siellä nyt kameraa ole mukana.
Tämä on kinuskikissalta lähtöisin ja on oikein mehevä ja monet olen jo töissä käännyttänyt ensi shokin jälkeen
Taikina:
200 g voita tai margariinia
2 ½ dl sokeria
4 dl (n. 200 g) raastettua kesäkurpitsaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
1 ½ dl hasselpähkinärouhetta
4 munaa
Pinnalle:
40 g valkosuklaata
kourallinen kurpitsansiemeniä
- Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
- Yhdistä jauhot, mausteet, siemenet ja pähkinärouhe.
- Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen.
- Lisää jauhoseos taikinaan kesäkurpitsaraasteen kanssa.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 24 cm).
- Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.
- Anna jäähtyä ennen suklaan lisäämistä.
- Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Levitä kakun päälle.
- Ripottele pinnalle lopuksi kurpitsansiemeniä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.