SAM_2741.jpg

 

Paljon on tullut töissä leivottua mutta eihän siellä nyt kameraa ole mukana.

Tämä on kinuskikissalta lähtöisin ja on oikein mehevä ja monet olen jo töissä käännyttänyt ensi shokin jälkeen

 

Taikina:

200 g voita tai margariinia
2 ½ dl sokeria

4 dl (n. 200 g) raastettua kesäkurpitsaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
1 ½ dl hasselpähkinärouhetta
4 munaa

Pinnalle:
40 g valkosuklaata
kourallinen kurpitsansiemeniä

- Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.

- Yhdistä jauhot, mausteet, siemenet ja pähkinärouhe.

- Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen.

- Lisää jauhoseos taikinaan kesäkurpitsaraasteen kanssa.

- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 24 cm).

- Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.

- Anna jäähtyä ennen suklaan lisäämistä.

- Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Levitä kakun päälle.

- Ripottele pinnalle lopuksi kurpitsansiemeniä.