omeanhyve%20%283%29-normal.jpg

Pohja:

200g rasvaa

2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja

1 muna

- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään sekaisin murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja vaivaa taikinaksi.

- Anna vetäytyä jääkaapissa hetken aikaa. (Voit paistaa pohjan etukäteen jos haluat.)

- Painele taikina piirakkavuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

omeanhyve%20%282%29-normal.jpg

 

 Täyte:

6 omenaa

1 dl sokeria

1,5 dl vettä

1,5 dl vaniljakreemijauhetta

n.1 dl vettä

- Kuori omenat ja pilko, lisää vesi, sokeri ja sitruunanmehu ja keitä miedolla tulella kunnes omenanpalat pehmenevät.

-  Anna jäähtyä.

- Sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi hyvin vatkaten ja sekoita jäähtyneen omenaseoksen kanssa.

- Kaada massa paistetun pohja päälle

 

omeanhyve%20%281%29-normal.jpg

Pinnalle:

4 valkuaista

4 dl tomusokeria

1/4 tl omenaviinietikkaa

- Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. (reilu 5 minuuttia)

- Lisää vielä omenaviinietikka ja vatkaa vielä hetki.

- Pursota piirakan päälle ja paista kiertoilmalla 75 asteessa noin 30 minuuttia.

 

Tämä tosiaan vaatii sit kaverikseen jädeä tai vaniljakastiketta. Sillä marenki on todella makeaa. Itse taidan laittaa siihen ensi kerralla vain puolet sokerist