Taikina:
4 dl jauhoja
2 rkl sokeria
150 g rasvaa
0,5 dl kylmää vettä
- Mittaa jauhot, sokeri ja kylmä rasva monitoimikoneen kulhoon.
- Sekoita nopeasti ryynimäiseksi seokseksi.
- Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
-Anna taikinan levätä muovikelmuun käärittynä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
Täyte:
1 kg omenia
0,5 dl sitruunamehua
1,5 dl sokeria
1,5 rkl jauhoja
1,5 tl kanelia
1 tl vaniliinisokeria
25 g rasvaa
-Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi ne ja mausta sitruunan mehulla.
-Sekoita sokeri, jauhot, kaneli ja vanilliinisokeri keskenään.Sekoita seos omenoiden joukkoon.
-Kauli taikinasta kaksi pyöreää levyä, halkaisijaltaan noin 33 cm. Nosta toinen taikinalevy kaulimen avulla piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm), reuna saa ulottua noin 1/2 cm piirakkavuoan reunan yli.
(Älä painele taikinaa tiukasti kiinni reunoihin.)
-Levitä täyte vuokaan ja leikkaa päälle muutama voinokare.Nosta toinen taikinalevy kanneksi. Käännä kansilevyn reuna pohjalevyn ja piirakkavuoan reunojen väliin, jolloin reunasta tulee tasainen.
-Jos haluat piirakasta korkeareunaisen, painele se vielä sormin pohjalevyn kanssa aaltoilevaksi.
-Pistele piirakan pinta haarukalla. Paista 200-asteisen uuninalimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai kanelilla ja vanilliinisokerilla maustetun kermavaahdonkanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.