Tuli tässä tehtyä kyljystä, kun kerrankin löytyi lihatiskistä. Tämä kun ruukaa katoamaan kaupan hyllyiltä grillikauden mentyä. Sinänsä tyhmää, sillä tätä pystyy tekemään vallan hyvin ilman grilliäkin. Tämä ei ole nopea ruoka vaan aikaa ja ehkä vaivaakin saa nähdä, mutta kyllä kannattaa. Lihaa saa kännelle kerran jos toisenkin ettei pala.

Minulla on iso parilla pannu, jonka olen ihan hommannut tälläisiä tilanteita varten. Eli itse asiaan. Marinoi kyljys oikein hyvin. Itsellä sattui nyt sellainen missä oli pinnassa jo mausteita valmiina, mutta laitoin sen lisä marinaadiin. Lisäsin astiaan lihafondia, saarioisen grillaus-kastiketta, soijakstiketta ja savuosuolaa. Annoin sen maustua jääkääpissa.

Vajaa tunti ennen, nostin lihan pöydälle lämpenemään, jotta se on tasaisen lämmintä. Koulussa aina opetettiin ettei liha saa olla turhaan huoneenlämmössä, mutta tämä on niitä tapauksia jotka vahvistaa sääntöjä. :)

Sitten vain pannu kuumaksi ja liha mukaan.

Tässä liha on ensimmäisen käännön jälkeen. Liha vähän tois puoleinen, mutta onneksi luut pitävät sen kuosissa. :D

Tämä on itse opettelemani tapa. Paloittelen lihan paloiksi grillauksen aikana. Muuten pinta ruukaa liikaa tummua ja sisältä jäädää luiden vierestä verestäväksi.

Paloittelun jälkeen tilanne on siis tämä. Suurin osa paloista vielä punaisia ja possu kun ei saa edes punertaa. Tällä lailla jokaiselle kyljelle see väriä ja paistopintaa.

Itse söimme valmiit kyljykset ranskalaisten ja grillattujen ananasrenkaiden kera :)