Jälleen kerran netissä pyöriminen laittaa ruoka kokeilun vireille Tällä kertaa pitää pizzakin saada ihan muuksi.
No pohjan ohje on ihan perus elin uskoisin että tälläsen saa tehtyä ihan mistä vain pizza taikinasta, itse jopa tein osasta taikinaa pikkupitsoja. Peläten tietenkin että calzone kokeiluni on tuhoon tuomittu
Taikina: (4:n)
1½ dl vettä
1 tl kuivahiivaa
½tl suolaa
n. 4 dl vehnäj.
2 rkl öljyä
- Taikina alustetaan hyvin jo kohotetaan.
- Tainana jaetaan 4 osaan ja jokaisesta kaulitaan ohut levy.
(itse vähän innostuin liikaa kaulimisesta ja tuli kaulittua liian ohueksi)
Sitten täyttö. Itse laitoin kanaa ja anansta, mutta täytteeksi käy mikä vain.
Levittää ketsuppia pohjalle niin että pari senttiä jää ilman. Seiiten kana ja ananakset ja päälle juustoraaste.
Nosta vastakkaiset reunat toisiaan kohti ja nipistä hyvin kiinni. Taittele myös päädyt hyvin niin mitään ei karkaa paiston aikana.
Tästä huomaa että innostuin kaulimisesta liikaa
Koko komeus 225 asteiseen uuniin noin 20 min.
Tämän voi hyvin kuvitella tarjoiltavaksi illanistujais pöytään suolaisena. Tosi hyvää kylmänäkin joten voi tehdä etukäteen ja laittaa vain paloiksi.
Vielä pikkupitsat. Hyvältä maistui pohja näissäkin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.