SAM_2100-normal.jpg

Ainut kuva joka ehdittiin ottamaan.

Raparperin kaveriksi on hyvä olla maitotuotetta niin ajattelin että kätevämpää samassa kuin erillään.

Tein tämän irtoreuna vuokaan. Ajatus oli että pohja on tarpeeksi paksu kannattelemaan raskasta täytettä.

Täyte 1:

3 omenaa

4 kuorittua raparperin vartta

1 dl vettä

1 dl sokeria

1 rkl perunajauhoja

2 rkl vettä

- Leikkaa kuoritut omenat ja raparperit kuutioiksi ja siivuiksi.

- Kiehauta ne sokerilla maustetussa vedessä puolipehmeiksi.

- Suurusta perunajauhovesi-seoksella.

- Anna jäähtyä.

Täyte 2:

2 dl rahkaa

1 muna

sokeria

- sekoita kaikki yhteen.

 

Pohja:

200g margariinia

1 dl sokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

 - Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten.

- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

- Taputtele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

- Levitä rahkatäyte pohjalle.

- Lusikoi jäähtynyt omenatäyte pohjan päälle.

- Paista 200 asteessa noin 30-40 min.