SAM_6596.jpg

Taikina:

( kahteen piirakkaan)

300 g rasvaa (nuoskeaa)

5-6 dl jauhoja

1 tl leivinjauhetta

250 g rahkaa

 

- Sekoita rasva, jauhot ja leivinjauhe yleiskoneessa.

- Lisää joukkoon rahka.

- sekoita tasaiseksi ja nosta viileään

SAM_6585.jpg

Täyte

400 g jauhelihaa

(olen käyttänyt myös savulohta eli maku ainetta tuon verran)

4-5 dl riisiä (ennen keittoa)

1 sipuli

mausteita

suletejuustoa

2 kpl keitettyä kananmunaa

 

- Ruskista sipuli ja jauheliha pannulla ja mausta vähän yli

- Keitä munat kypsiksi

- Keitä riisi lihaliemikuution kera jos niitä löytyy

- Yhdistä täytteen ainekset kulhossa sekaisin.

- Leikkaa keitetyt munat munaleikkurilla pieneksi

- Anna täytteen jäähtyä

SAM_6587.jpg

- Kauli puolet taikinasta leivinpaperin päällä.

SAM_6589.jpg

- Levitä puolet täytteestä toiselle puoliskolle taikina levyä

- Käännä taikina leivinpaperia apuna käyttäen täytteen päälle

- litistä reunat haarukalla. Näkyvä täyte kuivuu uunissa

SAM_6590.jpg

SAM_6591.jpg