IMG_20210226_200619.jpg

(Inspiraatiota otettu pastanjauhantaa sivulta)

 

Marinoituja kanan siipiä

Vehnäjauhoa

Kanan munaa

ruokaöljyä pastamiseen

Kannellinen kasari

 

- Laita kulhoon marinoidut siivet ja muna. Sekoitta keskenään.

- Lisää joukkoon jauhoja vähitellen. Sekoita joka puolelta että jauhot tarttuvat.

(Ideaalinen lopputulos on kuiva muttei pölisevän jauhoinen. Jos seos menee liian kuivaksi, voit aina lisätä tilkan vettä. Tavoitteena on, että jauho-mausteseos istuu kanan pinnassa kohtuullisen napakasti.)

- Kaada kasarin pohjalle reilun sentin kerros öljyä.

- Kuumenna öljy 185 asteeseen. Nosta lämpö täysille siksi aikaa kun lisäät kanat vieri vierekkäin

- Laske lämpö keskivaiheille ja paista kannella peitettynä n. 7 minuuttia.

- Poista kansi, käännä kanat ja paista toiset 7 minuuttia ilman kantta.

- Käännä palat vielä kerran ja paista 5 minuuttia, yhä ilman kantta.

- Pidän öljyn lämpöä silmällä että lämpö pysyy yli 180 asteen

- Kanojen tulee olla kullan ruskeita, jos ovat liian vaaleita jatka hetki paistamista.

- Nosta kanat valumaan talouspaperin päälle.