SAM_2826.jpg

 

Pohja:
180 g keksejä
75 g rasvaa

 Kinuskitäyte:
3 dl kermaa
2 ½ dl fariinisokeria
8 liivatelehteä
500 g Vanilla vaniljakastiketta
400 g vanilja rahkaa
4 rkl vettä

Mansikkatäyte:
5 liivatelehteä
500 g mansikoita (tuoreita tai pakastemansikoita)

Vuoan reunoille:
tuoreita mansikoita

SAM_2833.jpg


- Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Vuoraa vuoan sisäreuna reunakalvolla. Voit käyttää myös leivinpaperista leikattuja suikaleita.

- Murskaa keksit tehosekoittimessa.

- Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska.

- Painele seos vuoan pohjalle.

- Leikkaa mansikoista siivuja ja asettele siivut vuoan sisäreunaa vasten.

 

- Mittaa kinuskitäytteen kerma ja fariinisokeri kattilaan.

- Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin minuutti, jotta sokeri liukenee kermaan.

- Jäähdytä kylmässä vesihauteessa.

- Nosta sitten jääkaappiin, jotta kastike viilenee ja muuttuu paksummaksi.

 

- Laita täytteiden liivatelehdet (8 + 5) likoamaan kylmään veteen.

- Soseuta mansikat.

- Kuumenna noin desilitra mansikkasoseesta kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet.

- Yhdistä huolellisesti sekoittaen lopun mansikkasoseen kanssa.

 

- Yhdistä vaniljakastike, vaniljarahka ja kinuskikastike vatkaimella.

- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet.

- Sekoita kinuskitäytteen joukkoon.

 

- Kaada vuoan keskelle vuorotellen kinuski- ja mansikkatäytettä.

- Loppua kohden annosta voi pienentää, jotta saat keskiosaan tiheän rengaskuvion.

- Voit säädellä kuviota myös kaatamiskorkeudella. Jos täyte painuu pohjaan, kaada se lähempää täytteen pintaa.

 

- Laita kakku jääkaappiin hyytymään noin neljäksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

SAM_2823.jpg