Palasta kuva kun halusi jo syömään.
Ohjeesta tulee lasinen piirakka vuoallinen, pellillisen saa kun ohjen tuplaa.
Pohja:
2dl vettä
1 tl sokeria
3/4 tl suolaa
n. 4 dl vehnäjauhoja
3 tl kuivahiivaa
(öljyä)
- Laita 42-asteiseen veteen sokeri ja suola.
- Sekoita pieneen määrään jauhoja kuivahiiva.
- Alusta loput jauhot taikinaan. (saa jäädä melko löysäksi)
( itse lisään vähän öljyä myös pohjaan)
- Kohota kaksin kertaiseksi.
- Voitele piirakkavuoka oikein hyvin. (Muuten se jää kiinni)
- Kaada kohonnut taikina suoraan vuokaan.
- Taputtele se tasaisesti vuokaan. (painelu vähentää kuohkeuta pohjasta ja sen matalempi siitä tulee)
(- itse käytän apina laittamalla käsiin öljyä)
- Sitten olisi normaali täyttö vaihe. Itse laitan pohjalle ensin ketsuppia ja tomaattisosetta, vähän juustoraastetta, muut täytteet (kana, ananas, tomaatti) ja taas raastetta :)
- Paista pitza 250-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.