IMG_20201121_134323.jpg

Pinkkiä kakkua pikku neidille.

Kun ohjeeseen törmäsin tiesin heti että pakko päästä kokeilemaan

Tämän tein perus ohjeella, mutta jaoin kahteen pieneen vuokaan ja syötiin eri päivinä.

Täyte tavallaan oli naurtaali, siihen pitäisi jotian jujua keksi kun toiste kokeilee.


Pohja:

200 g vaniljatäyte keksejä

50 g sulaa rasvaa


Täyte:

4 kpl liivate

200 g tuorejuustoa

2 dl kermaa

2 dl jugurttia

0,5 dl sokeria

1 tl van.sok

2 rkl sitrusmehua


Päälle:

220 g pihlaja-karkkeja

0,75 dl vettä


- Murskaa keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sula rasva.

- Levitä irtoreuna vuokaan jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi ja suihkautettu vuokasprayta.

- Painele tasaiseksi ja nosta kylmään.

- Laita liivatteet likoamaan kylmänn veteen 10 min

- Vatkaa kerma vaahdoksi

- Sekoita täytteen muut ainekset kulhossa sekaisin, paitsi sirunmehu.

- Mittaa sitrusmehu mikron kestävään kulhoon. Nosta liivatteet vedestä joukkon ja lämmitä mikrossa kunnes ovat sulaneet.

- Sekoita ohuena nauhana täyteen joukoon

- Nostele täytteeseen vatkattu kerma

- Kaada täyte vuokaa pohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään


- Paloittele karkkit ja kuumenna miedeolla lämmöllä veden kanssa kunnes sulavat.

- Älä keitä pitkään ettei tule liian tiivis jäähtyessään ja näin vaikea leikattava.

- Värjää halutessa punaisemmaksi

- Kaada kakun päälle lusikan kautta.

- Pinta hyytyy nopeasti.


- Irrota kakku vuoasta ja koristele haluammallasi tavalla. Itse laitoin värjättyä kermaa ja helmiä

IMG_20201121_134328.jpg