Niin ihanan epäterveellistä :) Tänään herkuttelimme itse tehdyllä pannupitsalla. Täällä päin kun tämän ruoan hinta on aika korkea ja pitää myöntää, että itse tehty on parempaa!

Tästä ohjeesta tulee yhteen piirakkavuokaan paksu pohja. Ohje on muokattu versio "mitä tänään syötäisiin" olleesta pannupitsa ohjeesta.

Pohja:

2dl vettä

1 tl sokeria

3/4 tl suolaa

n. 4 dl vehnäjauhoja

3 tl kuivahiivaa

- Laita 42-asteiseen veteen sokeri ja suola.

- Sekoita pieneen määrään jauhoja kuivahiiva.

- Alusta loput jauhot taikinaan. (saa jäädä melko löysäksi)

( itse lisään vähän öljyä myös pohjaan)

- Kohota kaksin kertaiseksi.

- Voitele piirakkavuoka oikein hyvin. (Muuten se jää kiinni pohjasta)

- Kaada kohonnut taikina suoraan vuokaan. Taputtele se tasaisesti vuokaan. (painelu vähentää kuohkeuta pohjasta ja sen matalempi siitä tulee)

- Sitten olisi normaali täyttö vaihe. Itse laitan pohjalle ensin ketsuppia ja tomaattisosetta, vähän juustoraastetta, muut täytteet (kana, ananas, tomaatti) ja taas raastetta :)

- Paista pitza 250-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15min.