Velouté on nimite vaalealle keitolla tai kastikkeelle joka valmitetaan suurusramalla liemi vehnäjauho-rasvasuuroksella.
Eron kastikkeeseen ja keittoon tekevät vehnäjauhon ja rasvan määrä :)
Eli rasva sulatetaan teflon kattilassa.Lisätään vehnäjauhot ja annetaan rasvan imeytyä niihin. ( jos rasvaa on liikaa niin se jää keiton/kastikkeen pinnalle ja jos vehnäjauhoja liikaa jää keittoon jauho kokkareita.) Sekoittele jauho/rasva seosta koko ajan. Se ei saa palaa.
Lisätään neste vähitellen niin että ei jää jauhokokkareita. (olisin ottanut kuvan mutta kun kumpikinkäsi työssä niin jäi ottamatta ) Annetaan kypsyä välillä sekoitellen. Jos neste meitoa niin koko ajna sekoitellen tai levy pienelle sillä palaa helposti pohjaan. Tässä vaiheessa sitten lisätään itse pää aines. Joka oli minun tapauksessa pinaatti :) Sekä mautetaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.