Pohja:
200 g keksejä
75 g voita
- Murskaa keksit esim tehosekoittimella.
- Sulata voi ja kaada keksimurujen joukkoon.
- Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja levitä tasaisesti.
- Laita pohja jääkaappiin.
Täyte:
2-3 vartta raparperia (laitoin 4-5)
2-3 dl vettä
1-2 dl sokeria
2,5 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
- Kuori ja paloittele raparperit ja laita veden ja sokerin kanssa kattilaan.
- Keitä pehmeäksi.
- Siivilöi raparperit ja keitinliemi erilleen, mutta älä heitä kumpaakaan pois.
- Laita 5 liivatetta likoamaan kylmaan veteen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, sulatettu suklaa ja keitetyt raparperit.
- Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen liivatteet.(Itse otin tipan raparperilientä.)
- Lisää seokseen ja kaada keksipohjan päälle.
- Laita kylmään hyytymään.
Kiille:
Raparperin keitinliemi
3 liivetelehteä
- Kun täyte on hyytynyt, laita 3 liivatetta likoamaan kylmään veteen.
- Kuumenna pieni tilkka raparperin keitinlientä ja sulata liivatteet siihen.
- Kaada seos lopun raparperiliemen joukkoon ja koko seos hyytyneen tortun päälle.
- Anna hyytyä jääkaapissa.
(Laitoin ihan vähäsen vihreätä elintarvikeväriä raparperiliemeen, jotta kiilteeseen tuli kaunis väri.)
Töissä tehdessä huomasin asian. Jos raparpereja ei kuori niin keitin liemestä tulee punertava.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.