SAM_1187-normal.jpg

Juhlatarjottavia jo syksyltä.

Itse tein leitaikinan ja pakastin silikonivuoassa. Edellisenä iltana otin jääkaappiin sulamaan ja laitoin paistumaan juhlaaamuna. Kätevä tapa saada leipää juhlapöytään murehtimatta mitä päälle tarjotaan

 

Taikaina:

(tulee 2 vuallista leipää)

3 dl nestettä(mehua)

12g kuivahiivaa eli yksi pussi

1 tl suolaa

1 tl sokeria

7 dl vehnäjauhoja

60 g rasvaa

(+ raastetta, puuro)

Täyte:

kinkkua

juustoa

 

- Lämmitä neste haaleaksi.

- Liuota suola ja sokeri nesteeseen.

- Lisää (raaste/puuro) hiiva ja vehnäjauhoja vähin erin.

- Yhdistä pehmeä rasva ja vaivaa taikinaa,kunnes irtoaa astian reunoista.

- Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

 

SAM_1158-normal.jpg

 

- Vaivaa taikinaa pöydällä, ja jaa osiin

- Levitä täyte ja rullaa.

- Nosta rulla pellille tai vuokaan ja tee viillot anna kohota

- Paista 225 asteessa (paisto aikaan en muita enään mutta kyllä puoli tuntia meni)