Juhlatarjottavia jo syksyltä.
Itse tein leitaikinan ja pakastin silikonivuoassa. Edellisenä iltana otin jääkaappiin sulamaan ja laitoin paistumaan juhlaaamuna. Kätevä tapa saada leipää juhlapöytään murehtimatta mitä päälle tarjotaan
Taikaina:
(tulee 2 vuallista leipää)
3 dl nestettä(mehua)
12g kuivahiivaa eli yksi pussi
1 tl suolaa
1 tl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
60 g rasvaa
(+ raastetta, puuro)
Täyte:
kinkkua
juustoa
- Lämmitä neste haaleaksi.
- Liuota suola ja sokeri nesteeseen.
- Lisää (raaste/puuro) hiiva ja vehnäjauhoja vähin erin.
- Yhdistä pehmeä rasva ja vaivaa taikinaa,kunnes irtoaa astian reunoista.
- Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikinaa pöydällä, ja jaa osiin
- Levitä täyte ja rullaa.
- Nosta rulla pellille tai vuokaan ja tee viillot anna kohota
- Paista 225 asteessa (paisto aikaan en muita enään mutta kyllä puoli tuntia meni)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.