SAM_4821.jpg


Pohja:

2,5 dl kylmää vettä

1 pss kuivahiivaa 11g

2 rkl öljyä

0,5 rkl sokeria

1 rkl suolaa

6 dl jauhoja

+

täytteet


. Sekoita hiiva kylmään veteen ja lisää sokeri sekä öljy.

 Lisää nesteeseen 3 dl jauhoista ja sekoita koko ajan siten, että löysä taikina on samettisen tasaista.

Anna taikinan levätä tässä vaiheessa reilu kymmenen minuuttia.

 Lisää taikinaan loput jauhot ja suola. Vaivaa taikina käsin tasaiseksi ja jatka vaivaamista vielä hetken aikaa.

Jätä taikinapallo vedottomaan, lämpimään paikkaan ja anna sen nousta liinan alla kaksinkertaiseksi. Sen jälkeen jaa se kolmeen osaan ja kaulitse kukin osa ohueksi, ison lautasen kokoiseksi pizzapohjaksi tai 6 pinetä pizzaa



Laita kaasugrilli lämpenemään. Itse laitoin kolmipolttimisen grillin maksimilämmöille, vaikka käytin vain parilan puolta grillistä.

Varaa täytteet grillin viereen, mistä ne on helppo rakentaa pohjan päälle.

Nosta ohueksi kaulittu pizzapohja parilalevylle, levitä kolmasosa tomaattikastikkeesta pohjan päälle, sen jälkeen raaste ja täytteitä.

Anna pizzan olla grillissä n. 4 minuuttia, mutta tarkista aika oman grillisi lämpötilan mukaan. Pizza on kypsä kun reunat saavat väriä ja päällä oleva juusto on sulanut.

Ota pizza pois grillistä, laita se esim. puiselle leikkuualustalle ja lisää päälle tuore rucola sekä rouhittua mustapippuria.

Toista sama kahden muun pohjan kanssa